اجزای فیلترپرس

اجزای فیلترپرس

اجزای فیلترپرس،تولید کننده اجزای فیلتر پرس در تهران و کرج،اجزای تشکیل دهنده دستگاه فیلتر پرس،اجزا سازنده فیلترپرس،اجزای فیلترپرس،قطعات فیلتر پرس، اجزای اصلی دستگاه فیلتر پرس،لوازم و قطعات جانبی فیلترپرس،بدنه اصلی فیلترپرس،صفحات فیلتر پرس، سیستم پرس،اجزای فیلتر پرس چیست؟، اجزای فیلترپرس چه کاربردی دارد؟کاربرد اجزای فیلتر پرس،لوازم جانبی فیلترپرس،سازنده اجزای فیلتر پرس

اجزای تشکیل دهنده دستگاه فیلترپرس :

دستگاههای فیلترپرس شامل یک سری اجزای مشترک و هر دستگاه بسته به مدل و نوع کاربری ، شامل یک سری اجزای ویژه میباشد که مخصوص همان مدل بوده و در سیستم مربوطه ، جایگزین و یا اضافه میگردد . همچنین یک سری لوازم جانبی وجود دارد که بسته به نوع سفارش ، به دستگاه اضافه میگردند .

الف اجزای اصلی(مشترک) دستگاه فیلترپرس :

1-شاسی(بدنه اصلی) : بدنه و پیکره اصلی تمام دستگاههای فیلترپرس است که سایر اجزای دستگاه همگی روی آن سوار شده و یا به آن اضافه میگردند . و شامل قسمتهای ورودی فیلتر ، عقبه فیلتر ، صفحات متحرک و بازوها میباشد و از جنس استیل یا فولاد با مقاومت بالا ساخته و با رنگ اپوکسی پوشانیده میشود .

2-صفحات فیلترپرس :

صفحات فیلترپرس بسته به نیاز مشتری و نوع کاری که میخواهد انجام دهد از جنس پلی پروپیلن ، استیل ، چدن و… و  در ابعاد مختلف ساخته میشود . دستگاه فیلترپرس دارای سه نوع صفحه : چمبر ، ممبرانی و قاب و صفحه میباشد که بسته به نوع کاربری از آنها استفاده میگردد .

3-سیستم پرس :

سیستم پرس از اجزای ثابت و مشترک بین تمام دستگاههای فیلترپرس و یکی از مهمترین و اصلی ترین بخش ها میباشد بصورتیکه وجود یک سیستم پرس در دستگاه فیلترپرس الزامی میباشد .

سیستم پرس در دستگاه فیلترپرس به دو گونه کلی : پیچ دستی ” و ” جک هیدرولیک ” تقسیم میشود .

در حالت سیستم پرس “پیچ دستی” از نیروس انسانی جهت باز و بسته کردن و اعمال فشار برای انجام عملیات پرس استفاده میشود و چنانچه نیرویی بیش از آن نیاز باشد ، از “سیستم هیدرولیک ” بعنوان سیستم پرس استفاده میشود .

4- روش تخلیه :

منظور از تخلیه ، خارج کردن مایع جداشده درحین پروسه فیلتراسیون ، و یا کیک تشکیل شده در انتهای پروسه و هدایت یا حمل آن به مقصد مورد نظر میباشد . بنابراین تخلیه در دو مرحله و در بازه های زمانی متفاوت از پروسه فیلتراسیون انجام میگیرد که مرحله اول از تخلیه ، تخلیه مایع جداشده از دوغاب و حین پروسه و به طور مداوم انجلم میگیرد و به دو دسته کلی ” مدارباز” و ” مدار بسته ” تقسیم میگردد .

در تخلیه مدار باز در کنار هر صفحه یک شیر یا چوپوقی تعبیه شده و زیر شیرها یا چوپوقی ها یک لندر(وان ) قرار دارد که مایع فیلترشده به داخل آن سرازیر میشود .

تخلیه مدارباز ممکن است در مواقعی مورد استفاده قرار گیرد که نیاز باشد مایع خروجی به فاضلاب هدایت یا از اهمیت چندانی برخوردار نباشد . اما مواقعی وجود دارد که مایع فیلترشده از چنان اهمیت بالایی برخوردار است که وجود ذره ای ناخالصی ارزش آن را از بین میبرد در این صورت وجود شیر جداگانه برای هر صفحه این مزیت را که اپراتور بتواند هر صفحه بصورت جداگانه را کنترل و با مشاهده خروج هرگونه ناخالصی از شیر یک صفحه با بستن شیر آن صفحه از آلوده شدن کل مایع خروجی جلوگیری کند ، وجود دارد . از طرف دیگر چنانچه مایع خروجی دارای محدودیت تماس با فضای آزاد نظیر اینکه مایعی فرٌار یا بوی بد داشته باشد ، سیستم خروج و انتقال مایع از دستگاه به شیوه ” تخلیه مدار بسته” تغییر خواهد نمود . تخلیه مدار بسته به دو نوع کلی ” تخلیه مدار بسته کلکتوری ” و تخلیه مدار بسته مرکزی ” تقسیم میشود . در تخلیه مدار بسته کلکتوری ، شیرهای خروج مایع از صفحات به لوله های دیگری متصل بوده و مایع فیلترشده بدون اینکه در حین عملیات فیلتراسیون با هوای آزاد و فضای خارج از دستگاه ارتباط داشته باشد ، به سمت مقصد هدایت میشود . در تخلیه مدار بسته مرکزی ، سیستم جمع آوری مایع فیلترشده و هدایت آن به سمت خروجی در درون خود دستگاه تعبیه شده است . در واقع از همان سمتی که مواد وارد دستگاه میشود ، پس از گردش مواد و عبور از پروسه فیلتراسیون ، مایع از کیک جداشده و سپس از شیر یا شیرهای معین شده ، خارج میگردد .

دومین نوع تخلیه ، تخلیه کیک میباشد که پس از اتمام پروسه فیلتراسیون انجام میشود . با پایان یافتن پروسه فیلتراسیون وتخلیه و جمع آوری مایع فیلترشده ، پلیتها از یکدیگر باز شده و کیک تشکیل شده بین صفحات به پایین ریخته میشود .

 

ب) اجزای دستگاه فیلترپرس که به عنوان لوازم جانبی و آپشن به دستگاه اضافه میگردد :

1- سینی شستشو یا سینی قطره گیر(یا سینک جمع آوری قطره ریز) که در قسمت تحتانی دستگاه و بصورت سرتاسری – بطوری که تمام صفحات را دربرگیرد – قرار دارد و از هدررفت آن مقدار از مایعی که بصورت قطره چکان از پایین صفحات نشت میکند ، جلوگیری کرده و مایع جمع شده در سینی از این طریق به مایع جمع آوری شده کل اضافه میگردد .

2-چرخ انتقال که در زیر شاسی جهت جابجایی و انتقال راحت دستگاه تعبیه میگردد .

3-شیر ورودی باد که با بسته شدن شیر ورودی محلول باز میشود تا با جریان یافتن باد در درون دستگاه، رطویت کیک گرفته شده و خشک گردد .

4- ویبراتور (کیک ریز) ابزاری است که با نیروی موتور گیربکس ، بوسیله میل بادامک های روی محور به دسته پلیتها شُک وارد میکند و با این عمل کیک تشکیل شده روی صفحات ، پس از اتمام کار دستگاه فیلترپرس و باز شدن پلیتها از یکدیگر به پایین ریخته میشود .

5 – جابجایی اتوماتیک صفحات :

باز نمودن صفحات از یکدیگر به سه روش قابل انجام است :

الف – روش دستی : که اپراتورها ، با استفاده از دست ، پلیتها را از یکدیگر باز میکنند .

ب – روش اتوماتیک(زنجیره ای) : که در آن پلیتها با زنجیر بهم متصل بوده و با جابجایی اولین صفحه ، مابقی پلیتها بصورت زنجیروار و به ترتیب از یکدیگر جدا میشوند .

ج – روش اتوماتیک(رباتیک) : که گرانترین روش محسوب شده و بوسیله اهرم یا بازویی مکانیکی پلیتها را یک به یک جدا میکند .

6- شستشو :

روش دستی : که پس از باز شدن پلیتها از یکدیگر ،اپراتور دستگاه با استفاده از شلنگ و فشار آب ، پارچه ها را میشوید .

روش دستی با استفاده از واترجت : همانند شیوه دستی میباشد اما با استفاده از واترجت بجای شلنگ آب .

روش نیمه اتوماتیک : در این روش ، یک ریل روی قسمت فوقانی شاسی نصب میشود تا جابجایی افقی سیستم شستشو به کمک آن اتجام پذیرد و همچنین یک کلکتور و چند نازل روی آن ، که با حرکت عمودی ، قابلیت جابجایی میان صفحات از هم باز شده را دارد . پس از باز شدن صفحات ، کلکتور بصورت عمودی میان صفحات حرکت کرده و نازل ها با فشار شدید آب ، عملیات شستشو را انجام میدهند . در این شیوه ، جابجایی های افقی و عمودی سیستم شستشو ، همگی به کمک دست و توسط اپراتور دستگاه انجام میشود .

شستشوی تمام اتوماتیک : همان شستشوی نیمه اتوماتیک است با این تفاوت که تمامی فرآیند شستشو و حرکات افقی و عمودی در این عملیات ، با سیستم PLC و بصورت تمام اتوماتیک کنترل شده و انجام میپذیرد .

7 – سیستم PLC:

در یک دستگاه فیلترپرس ، کلیه فرآیند فیلتراسیون از ابتدا تا انتها، شامل مراحل گوناگونی است و مجموع این مراحل در هر مرتبه ، یک سیکل کاری است . لذا جهت کنترل سیکل و راه اندازی مجدد دستگاه به اپراتوری نیاز هست تا نسبت به اجرای صحیح هر مرحله و تکرار دوباره  سیکل های فرآیند فیلتراسیون بصورت منظم و پشت سرهم اقدام های مقتضی را به انجام برساند . سیستم PLC در واقع سیستمی است که به کمک نرم افزار ، روی اجرای صحیح تمامی مراحل نظارت کرده و بصورت تمام اتوماتیک ، کلیه فرآیند فیلتراسیونی که در دستگاه فیلتراسیون در جریان است را کنترل و تنظیم مینماید . در نتیجه ، فیلترپرس مذکور در کل به یک سیستم تمام اتوماتیک تبدیل میگردد . بدیهی است که در این وضعیت نقش نیروی انسانی ناظر بر دستگاه بسیار کمرنگ خواهد شد .


جستجو

جدیدترین مطالب



مدیریت فروش